Neem contact met ons op
(053) 487 59 95

Cliënten informatie

Als je al langere tijd pijnklachten hebt die niet over gaan en waar de artsen geen of slechts gedeeltelijk een oorzaak voor kunnen vinden, dan heeft dat veel invloed op je leven. Wanneer er sprake is van aanhoudende pijnklachten aan houdings- of bewegingsapparaat (je gewrichten, spieren, pezen, bindweefsel etc), dan kun je doorverwezen worden naar Roessingh, Centrum voor revalidatie voor een intake. Dit kan gaan om consultatie bij de revalidatiearts, een advies voor poliklinische behandeling bij Roessingh Pijnrevalidatie of een verwijzing naar het centrum voor klinische behandeling.

Bij Roessingh Pijnrevalidatie behandelen we cliënten met aanhoudende pijnklachten aan het bewegingsapparaat bij wie eerdere (para)medische behandelingen niet of nauwelijks hebben geholpen. Doel is om je weer actief te laten participeren in het dagelijks leven. Daarbij staat kwaliteit van leven voorop. De behandeling is erop gericht te leren omgaan met de aanwezige pijnklachten en de invloed die het heeft op je dagelijkse activiteiten en stemming.

Met welke klachten kan ik terecht?

De huisarts of medisch specialist kan je verwijzen naar Roessingh Pijnrevalidatie als je te maken hebt met de volgende situatie:

  • je bent 18 jaar of ouder
  • je hebt langer dan 3 maanden aanhoudende pijnklachten (al dan niet met vermoeidheid) aan het bewegingsapparaat
  • je hebt eerdere fysieke en/of psychosociale behandeling gehad, maar die heeft tot onvoldoende blijvend effect geleid

Screening en intake

Na verwijzing aan Roessingh, Centrum voor Revalidatie wordt je binnen enkele weken uitgenodigd voor een screeningsgesprek. Voorafgaand is het de bedoeling dat je een reeks vragenlijsten invult zodat wij al een beeld hebben van je hulpvraag, beperkingen en verwachtingen.

Indien de verwijzing en hulpvraag passend zijn word je gepland voor een intake. Je wordt dan gezien door de revalidatiearts, (GZ)psycholoog en fysiotherapeut.

Kosten intake en behandeltraject en vergoedingen

De revalidatiezorg van Roessingh Pijnrevalidatie valt onder de basisverzekering voor ziektekosten en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Op basis van een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medische specialist kan het Roessingh Pijnrevalidatie programma ingezet worden. Indien voldaan wordt aan de inclusiecriteria, wordt het programma volledig vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering m.u.v. het wettelijk eigen risico. Soms hebben we daar een machtiging voor nodig van je zorgverzekeraar.

Eigen risico

Zoals bij alle specialistische zorg is op de vergoeding van de programma’s van Roessingh Pijnrevalidatie (intakefase en behandelfase) de eigen risico regeling van toepassing. Er wordt dus een aanspraak gemaakt op je eigen risico. Voor meer informatie over vergoedingen kun je contact opnemen met de administratie van Roessingh Pijnrevalidatie. Wij staan je graag te woord.