Neem contact met ons op
088 567 01 95

Cliënten informatie

Bij Roessingh Pijnrevalidatie behandelen we cliënten met aanhoudende pijnklachten aan het bewegingsapparaat bij wie eerdere (para)medische behandelingen niet of nauwelijks hebben geholpen. Doel is om u weer actief te laten participeren in het dagelijks leven. Daarbij staat uw kwaliteit van leven voorop. De behandeling is erop gericht te leren omgaan met de aanwezige pijnklachten en de invloed die het heeft op uw dagelijkse activiteiten en stemming.

Met welke klachten kan ik terecht?

Uw huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar Roessingh Pijnrevalidatie als u te maken heeft met de volgende situatie:

  • u bent 18 jaar of ouder
  • u heeft langer dan 3 maanden aanhoudende pijnklachten (al dan niet met vermoeidheid) aan het bewegingsapparaat
  • u heeft eerdere fysieke en/of psychosociale behandeling gehad, maar die heeft tot onvoldoende blijvend effect geleid

Screening en intake

Nadat u bent verwezen nodigen we u uit voor een screeningsgesprek, voorafgaand is het de bedoeling dat u een reeks vragenlijsten invult zodat wij al een beeld hebben van uw hulpvraag, beperkingen en verwachtingen.

Indien de verwijzing en hulpvraag passend zijn wordt u gepland voor een intake. U wordt dan gezien door een fysiotherapeut, (GZ)psycholoog en revalidatiearts.

Kosten intake en behandeltraject en vergoedingen

De revalidatiezorg van Roessingh Pijnrevalidatie valt onder de basisverzekering voor ziektekosten en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Op basis van een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medische specialist kan het Roessingh Pijnrevalidatie programma ingezet worden. Indien voldaan wordt aan de inclusiecriteria, wordt het programma volledig vergoed vanuit uw zorgverzekering (m.u.v. het wettelijk eigen risico). Soms hebben we daar een machtiging voor nodig van uw zorgverzekeraar.

Eigen risico

Zoals bij alle specialistische zorg is op de vergoeding van de programma’s van Roessingh Pijnrevalidatie (intakefase en behandelfase) de eigen risico regeling van toepassing. Er wordt dus een aanspraak gemaakt op uw eigen risico. Voor meer informatie over vergoedingen neemt u contact op met de administratie van Roessingh Pijnrevalidatie. Wij staan u graag te woord.